Ефтимов уточни, че по отношение готовността на екипите няма притеснения, тъй

...
Ефтимов уточни, че по отношение готовността на екипите няма притеснения, тъй
Коментари Харесай

Противоминната група на България, Турция и Румъния в Черно море може да заработи пролетта

Ефтимов уточни, че по повод готовността на екипите няма терзания, защото трите страни от дълго време работят в взаимни учения. И напомни, че с цел да проработи действително групата, е нужно Турция да ратифицира съглашението, прибавя Българска телеграфна агенция.

Министърът на защитата Тодор Тагарев добави, че групата ще бъде отворена за присъединяване и за други съюзнически страни от НАТО, само че без кораби, защото интервенцията ще се осъществя съгласно разпоредбите на Конвенцията от Монтрьо.

Той акцентира, че сформирането на групата оказва помощ за понижаване на рисковете за корабоплаването. Тагарев добави, че командването на групата ще бъде на ротационен принцип.

От своя страна командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов уточни, че от една година военният флот не е работил по в действителност сигнал за плаващи морски мини.

Получавани са сигнали, само че нито един от тях не е бил действителен. От началото на тази година не сме получавали сигнали, добави Михайлов.

Ефтимов разяснява още, че един от целите, по които се работи сега, е модернизацията на Военноморската база във Варна.

По думите му военното пристанище не е ремонтирано от десетилетия и е належащо да се основат условия за новите кораби на Военноморски сили.

Вече има план за модернизирането въз основата и сега той се съгласува с разнообразни институции, добави Ефтимов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР